Haber

Dünyanın bilinen en eski mezarlığı bulundu: Evrime bakış açımızı değiştirebilir

Güney Afrika’İnsanların küçük beyinli uzak akrabaları olarak bilinen ABD’de bilimsel faaliyetler yürüten bir grup paleontolog. homo nalediilgili olduğu düşünülen mezarlıkbuldum

Ünlü paleoantropolog Lee Berger liderliğindeki ekip, mağaranın içinde yerin yaklaşık 30 metre altına gömülü Homo naledi kalıntılarının bulunduğunu duyurdu.

https://twitter.com/AFP/status/1665820537434648576

Henüz hakem değerlendirmesinden geçmemiş bulguları yorumlayan Berger, “Bunlar, Homo sapiens mezarlarının kalıntılarından en az 100.000 yıl öncesine dayanıyor. Bunlar, hominin kayıtlarındaki en eski gömüler olabilir.”ifadelerini kullandı.

Yeni keşfin, evrim teorisine yönelik mevcut bakış açısını değiştireceği ve ölüleri gömmek gibi karmaşık bir faaliyet yürütebilen insan beyninin içinde geliştiği karmaşık yapıya ışık tutacağı düşünülüyor.

https://twitter.com/aruaonefmug/status/1665957295300177922

“Homo naledi bize o kadar da özel olmadığımızı söylüyor”Berger, araştırmacıların daha önce Homo naledi, karmaşık bilişsel ve duygusal davranışlar sergileyebilir.Keşfin insan evrimi anlayışına meydan okuduğunu savundu.

Daha erken Orta DoğuVe Afrika100.000 yaşında bulunan en eski mezarlar, Homo sapien’in kalıntılarını içeriyordu.

Daha önceki keşif duyuruları tartışmalı olan Berger liderliğindeki araştırma ekibi tarafından Güney Afrika’da bulunan mezarların tarihi en azından M.Ö. 200 bin yıl öncesine dayanmaktadır.

https://twitter.com/anthropologic/status/1665977887244050433

homo naledis

Homo naledi, orta Pleistosen’den bir Homo türüdür. Güney Afrika Cumhuriyeti, Johannesburg yakınlarında’ yükselen Yıldız( Yükselen Yıldız adlı bir mağarada Dinaledi adlı bir odada bu türden 15 kişiye ait fosil bulunmuştur. Keşif, 2013 yılında Lee Berger ve grubu tarafından yapıldı.

Homo naledi, uzunluk ve vücut kütlesi bakımından küçük gövdeli insan popülasyonlarıyla benzerlikler gösterir. Küçük kafatası hacmi ve kafatası şekli ile bu cins, orta-erken Homo cinsine, özellikle de Homo habilis’e oldukça yakındır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu